Je kunt bijvoorbeeld met halfbolle wandlampen met een gekleurde diffusor een hele aangename sfeer in je badkamer creëren. Zacht, getemperd en gekleurd licht heeft een sfeervolle en rustgevende werking en is zeer geschikt wanneer je een warm bad neemt en daar enige tijd in wilt liggen om echt te kunnen ontspannen. Maar ook in je douchecabine komen ze volledig tot hun recht. Hebben je opgroeiende kinderen een eigen badkamer, dan kun je denken aan wandlampen met speelse stijlelementen zodat ze ook met plezier onder de douche gaan of echt kunnen genieten van hun warme bad.
Je kunt ook kiezen voor wandlampen in je badkamer die je monteert boven je wastafel. Plaats een wandlamp boven de spiegel en je bent verzekerd van direct en helder licht bij het scheren of wanneer je je make-up aanbrengt.
Materialen
Bij de materiaalkeuze van wandlampen in je badkamer kun je het beste uitgaan van glanzende kunststoffen of glimmend metaal, dat uiteraard wel roestvrij moet zijn. De meeste badkamers hebben een hogere luchtvochtigheid dan de rest van je huis, ook als je niet doucht of een bad neemt. Toch zijn er ook mooie houten badkamer wandlampen beschikbaar. Als het hout goed voorbehandeld is, zal het geen hinder ondervinden van extra vochtigheid. Je kunt het beste kiezen voor wandlampen met een glad oppervlak. Het regelmatig schoonhouden van je badkamer wandlamp is dan echt een peulenschil.
IP65-klasse
Waar je wel rekening mee moet houden is de waterdichtheid van je badkamerverlichting. Goede badkamerlampen die in de buurt van een douche, kraan of ligbad worden gemonteerd, moeten minimaal in beschermingsklasse IP65 geplaatst zijn. Een lamp in de IP65-klasse is gegarandeerd spatwaterdicht. Hangen je lampen niet in de buurt van een waterbron, dan mag je gerust kiezen voor wandlampen met een lagere beschermingsklasse. Echter, wanneer je badkamer ook dienst doet als stoomcabine, dan is de keuze voor IP65-lampen wel zo verstandig.